dec
30
2011

Jul i Boston!

På väg igen. Nu sitter på vi på en Greyhound-buss på väg mot New York City och våra vänner! Allra sista stoppet på vår resa! Åtta dagar ska vi tillbringa i denna storstad, fast under två olika år ;-).

Under julhelgen i Boston tog vi det lugnt. Ett och annat biobesök, lite kringåkande med tunnelbanan och strosande bland otroligt mysiga hus. Boston är i särklass den finaste, mysigaste och charmigaste staden som vi besökt under vår resa. Hit vill vi båda återvända igen. Hotellet vi bodde på var egentligen ett Bed and Breakfast med trevlig atmosfär och personal. Sötast av allt var de virkade "Stör ej"-kuddarna. :-D Det som var lite synd men ändå inte gjorde så mycket var att många av affärerna, restaurangerna och sevärdigheterna var stängda julafton och juldagen. Vi hittade ändå goda saker att äta. Vad sägs om en indisk jullunch eller pasta och lax till julmiddag?

På annandagen öppnade allt igen och vi kunde ge oss ut för att upptäcka Boston. Ett besök på MIT-muséet med robotar och hologram blev första anhalten. Vi blev båda imponerade av vad dessa robotar var byggda och programmerade för att klara av som hjälpmedel eller ren underhållning. Därefter gick vi en del av Bostons Freedom Trail där vi skådade vackra kyrkor som Park Street Church och gamla byggnader såsom Old South Meeting House. Boston Tea Party-muséet var tyvärr stängt för renovering. Dagen avslutades med en sväng på Quincy Market och en tur upp i Prudential Center Skywalk där man 50 våningar upp i byggnaden fick se solen gå ner över staden. Mycker fint även detta och Alfred fotade upp några hundra bilder eller så. :-) Just det, vi åt även middag på Bell-In-Hand. USA:s äldsta taverna från 1795.

Andra ställen i Boston som var sevärda var Harvard Yard med sin Harry Potter-stämning och anrika gamla byggnader. Vi var även en sväng in i Mapparium på Mary Baker Eddy Library som var tio meter hög glas-jordglob man kunde gå igenom på en bro.

I Tisdags lämnade vi Boston för att bege oss neråt i landet med hyrbilen. Ett stopp i Horsham och ett i Washington DC därifrån vi reser just nu. Den sista av tre hyrbilar är nu inlämnad.

Nu ser vi fram emot nyårsfirande med Emma, Isabella och co. Ska bli kul med lite puls i storstaden!

Gott nytt år på er därhemma! Vi hörs och ses nästa år!

Kram/ Alfred och Sabine

dec
23
2011

Upstate New York!

Då var vi då på väg till Boston i ett inte så juligt (eller kanske just det?) regnrusk. Detta kommer att bli vårt näst sista längre stopp på resan. Vi får hoppas på bättre väder här nu under helgen och att ni även där hemma får det! Det ska ju helst vara en vit jul!

Veckan som gått har vi åkt runt i staten New York. Inte staden New York dock, den väntar vi med till nyår! :-). När vi lämnade Washington DC förra torsdagen blev det första stoppet i den nya staten det lilla samhället Lancaster. Här stannade vi främst till för att få en glimt av den berömda sektens medlemmar i Amishkulturen. Det fick vi också. Amishmedlemmar med typiska enkla mörka kläder, rejäla skägg på männen och hucklen på kvinnorna samt droskor med häst och blinkers!?! Vi passade även på att handla lite i en Amish-mataffär där droskorna med hästar stod på rad i parkeringsrutorna utanför. Det bästa av allt är att de olika samhällena runt omkring Lancaster där många Amish-familjer bodde hade namn som Bird- In- Hand och Intercourse...

Efter en natt i byn Bath var vi då under helgen som gått äntligen framme i Niagara Falls, en av resans höjdpunkter. Niagara-fallen var verkligen mäktiga, de dånade, skummade och skapade stora moln av vattendimma som yrde upp och frostade omgivningarna med is! En ganska bra plats att fira 1-årsdagen på! ;-). Efter att ha kikat på American Falls på amerikanska sidan vandrade vi över till Kanada för att se den kanadensiska fallen, Horseshoe Falls, på lite närmare håll. Vi passade även på att strosa en sväng och äta lunch i Kanada, mycket mysigt!

Nästa stopp österut blev Rochester, känt för att vara en av fotots hemstäder. Här besökte vi George Eastman House – International Museum Of Photography and Film. George Eastman var Kodaks grundare och var delaktig i att göra fotografering tillgängligt för allmänheten.

Fotografierna som ställdes ut här var konstnärliga och svåra med mycket mörka känslor avspeglade i utsällningen "The Unseen Eye".

Vi fick även vandra runt i Eastmans forna hus som var mycket pampigt och storslaget!

Andra dagen i Rochester besökte vi Memorial Art Gallery, ett konstmuseum liknande många andra vi besökt i detta land men med en rolig tillfällig utställning som hette "Extreme Materials 2". Här hade konstnärerna verkligen gått loss. Materialen konstnärerna hade använt sig av var i ett urval av tvål, spagetti, djurben, blod, gamla leksaker, kretskort, bakterier eller vad säger ni om en haute couture-klänning helt gjord i kondomer eller ett helt rum fullt med färgglada insekter uppspikade i mönster på väggarna och i dockhus? Mycket kreativa själar.

Under dagarna i Rochester hann vi även få oss en dos natur genom en skogspromenad i Black Creek Park!

Staden vi lämnat nu för Boston heter Lee i den svårstavade staten Massachusetts. Här finns det inte mycket mer att göra än att shoppa så det har vi gjort, julklappar från oss själva till oss själva. :-).

Vi hoppas att ni alla kommer ha en mysig, härlig och god jul! Mycket god mat, ljus, kanske snö, vänner och familj! Vi ser fram emot att träffa er allihopa!

 

Många juliga kramar!

/Alfred och Sabine

dec
15
2011

Washington DC

Är nu på väg från huvudstaden Washington DC där vi har spenderat huvudparten av den gångna veckan. Nu har vi fått packa ner sommarkläderna längst ner i ryggsäckarna och köpt på oss varma jackor och skor istället. Vi har även hämtat ut en ny hyrbil, en lite rejälare; en Jeep Cherokee som ska ta oss runt i det kallare nordöstra USA.

Washington DC var en riktigt trevlig stad, vacker med all sin artitektur och historia. Trots att merparten av centrum består av stora pampiga byggnader och kringelkrokiga vägar känns staden lite lummig med mycket träd och natur. Boendekvarteren var också charmiga med många färgglada smala hus med tinnar och torn.

Mycket av tiden här har vi naturligtvis lagt på att åka runt och titta på alla dessa byggnader och monument som trängs i innerstaden. Washington monument, U.S. Capitol och Lincoln Memorial för att nämna några. Självklart tog vi oss en titt på Vita Huset också men vi skymtade ingen Mr Obama i fönstren.

Washington DC som huvudstad präglas ju såklart mycket av amerikansk krigshistoria också. Många hyllningar till soldater som stridit i olika krig för i USA i form av olika monument och statyer som Iwo Jima Memorial och Korean War Veterans Memorial m.fl.

Ett ställe där man verkligen fick uppleva den stolhet amerikanerna känner för krigshjältar var på Arlington National Cemetery där tusentals forna soldater ligger bergravda under likadana vita gravstenar. Här finns även "Tomb of the Unknows Soldiers" så att även de soldater som är okända inte ska glömmas bort. Andra kända amerikaner som vilar här är forna presidenten John F. Kennedy och andra högt uppsatta amerikanska män inom politik, sport och vetenskap.

En annan sida av staden står Smithsonians museer för där vi endast besökte ett fåtal av det stora utbudet. Alfred besökte Air & Space Museum där han återigen fick en dos av stora flygplan och rymdfarkoster. Sedan besökte vi National Museum of Natural History – mera djur, skelett, fossil, mineraler, dinosaurier och evolutionshistoria! :-) Här finns även den spektakulära Hope Diamond. Runt de olika museerna fanns det olika trädgårdar med skulpturer av olika slag som var trevliga att spatsera runt i.

I Tisdags tog vi oss en titt på National Cathedral där vi även fann oss delta i en katolsk gudtjänst med vacker körsång. Vi hann även besöka National Zoo där de röda pandorna och kattdjuren återigen vann våra hjärtan! Ett riktigt fint Zoo som påminde om ett större Slottskogen.

Albumet från Washington DC finns här!

Nu har vi tack vare kylan och en skrämmande mängd julmusik på radion fått lite riktigt julstämning! Hoppas ni alla har det bra där hemma och att snön ligger fin på taken inför fjärde advent på söndag!

 

Många kramar/Alfred & Sabine

dec
10
2011

Florida, del 2

Tionde december och vi sitter på Miami International för att ta flyget till Washington DC. Därmed lämnar vi värmen för denna gången och vi byter shorts och t-shirt mot vinterjacka och långbyxor. Vi har nu varit i Florida i två veckor och sugit i oss av den 30-gradiga värmen och solen, så det får kännas ok! Igår lämnade vi tillbaka vår hyrbil som vi haft sedan Los Angeles och konstaterade att vi kört 1006 mil sedan vi hämtade upp den! Senare idag väntar ny hyrbil, så vi får se vad den slutliga körsträckan blir.

Vi har nu varit i Miami i fyra dagar, där vi bott på South Beach. South Beach är känt för sina speciella Art Deco-kvarter, stranden och ett härligt uteliv med barer och restauranger. Charmigast var nog Espanola Way som är en liten gata sprängfylld med restauranger och hela scenen är som tagen från Spanien eller Italien. Där hamnade vi två av kvällarna i Miami. Bland annat för att fira Sabines 28-årsdag! God pasta, rejäla Mojito-drinkar och chokladefterrätt! Vad mera kan man begära? I övrigt har vistelsen i Miami präglats av strandpromenader, fotograferande och shopping.

Innan Miami var vi fyra dagar i Key West – USA:s sydligaste punkt där vi hade närmare till Kuba än till Miami! Key West är en liten ö som förbinds till fastlandet med ett antal broar. Här möts också Atlanten och Mexikanska Golfen, så nu kan vi säga att vi badat i tre olika hav under denna resa – Atlanten, Mexikanska Golfen och Indiska Oceanen! Här hade vi riktigt lata och härliga dagar på stranden i det härliga vädret. Vi hamnade också en kväll på den stora, årliga tomteparaden där ALLA invånare i Key West deltog! En riktigt folkfest där de vuxna trängde undan barnen för att komma åt godiset som kastades ut av paraddeltagarna. En något märlig upplevelse på flera sätt men kanske mest för att vi stog i shorts och t-shirt bland palmer och tittade på tomtar...

Bilder från Key West och Miami hittar ni här!

 

Ha det bra, hörs snart igen!

Sabine och Alfred

dec
2
2011

Florida!

Hej igen!

Så var det decemeber och julhetsen är total här i USA. Känns som något av en mental kollision med tanke på att vi befinner oss i tropiskt klimat och i den absolut sydligaste delen av landet – Key West! Våra dagar består nu av sol, julgranar, palmer, tomteluvor och 30-gradig värme. Vi kom alltså idag fram till Key West efter att ha varit i Everglades där vi åkte träsksvävare och tittade på alligatorer. Ännu en grym upplevelse att lägga till samlingarna när vi svävade fram i träsket i hastigheter långt utöver vad som förväntats... Men vi överlevde ju detta också och efter turen fick vi möjlighet till närmare umgänge med en 2-årig alligator som vi båda nervöst gosade lite med.

Innan Everglades spenderade vi en natt i St Petersburg där vi besökte ett Salvador Dali-museum. Ingen av oss blev direkt tagen av hans verk, snarare konstaterade vi att alla stora konstnärer måste nog allt vara lite skruvade. Kul ändå att ha sett denna enorma samling med vissa verk höga som en normal husvägg. På vägen mellan Orlando och St Petersburg passerade vi även Lake Alfred!

När vi skrev senast så hade vi precis kommit fram till Orlando. I denna temaparkernas stad så besökte vi Seaworld, Universal Studios, Lake Eola och ett par stora shoppingcenter. Höjdpunkten under detta besök var helt klart Seaworld där vi båda blev småkära i de enorma späckhuggarna som levererade show efter show, utan att verka tröttna. Det skulle vara intressant att veta hur bra dessa djur egentligen mår av att leva i fångenskap och hur bra de mår av att ställa upp i denna typ av shower. Förhoppningsvis mår de väl lika bra och är lika glada som de ser ut att vara.

Universal Studios park i Orlando är uppdelad i två parker till skillnad från i Hollywood där allt är på ett område. Vi valde att bara besöka en av dessa parker i Orlando vilket gav oss en trevlig dag, men tyvärr inget som riktigt kan mäta sig med vad systerparken i Hollywood har att erbjuda.

Bilder hittar ni här!

Nu ska vi vara kvar i Key West i fyra dagar innan vi åker norrut igen (längre söderut går ju inte att komma!) till Miami där vi också ska stanna i fyra dagar.

 

Soliga hälsningar från Sabine och Alfred

About the author

Something about the author

Month List

Page List