jan
7
2012

New York!

Så har vi då firat in det nya året i New York med kära vänner och ca en miljon andra människor som hade precis samma tanke och som alla samlades vid Times Square. Vår tanke var ju naturligtvis att också fira in 2012 just på Times Square, men vi gav ganska snabbt upp denna tanke när vi insåg att folk hade köat i upp till ett dygn för att få en plats där! Men vi åt en trevlig middag och lyckades att fira in året på ett väldigt trevligt sätt, om än utan Times Square!

New York har i övrigt varit en stad som levde upp till de förväntningar vi hade: otroligt stort, fruktansvärt mycket människor och väldigt mycket att se. Det var i New York som vi spenderade flest nätter på ett och samma ställe och det var tyvärr också där som vi hade det i särklass sämsta hotellrummet.

Första dagen vi kom till denna enorma stad, i torsdags, så mötte vi upp våra vänner och checkade in på hotellet som ligger mitt i smeten, bara några steg från Times Square. På fredagen gjorde vi ett besök på B&H Photo som visade sig vara allt annat än en vanlig elektronikaffär. Detta var ungefär som att kliva in i tomtenissarnas verkstad, med hur mycket personal som helst, massor av transportband som löpte genom hela affären där varorna skickades runt och alldeles, alldeles för mycket folk. Denna dag bestämde vi oss även för att gå en musikal på Broadway, det hör ju nästan lite till när man är i NY. Så valet för oss och våra vänner föll på The Addams Family vilket blev en trevlig avslutning på dagen. 

I lördags firade vi ju naturligtvis nyår på kvällen. På dagen hann vi även med ett besök till Barneys där Lady Gagas workshop var målet för åtminstone hälften av oss två.  

I övrigt har vi vart runt och kollat på obligatoriska platser, såsom frihetsgudinnan från Staten Island-färjan, Ground Zero, Little Italy, Central Park, en bokaffär som heter Strand och Empire State Building. Utsikten från 86:e våningen på Empire State Building på natten var verkligen något speciellt! Kolla fotoalbumet för bilder därifrån!

Vi hann även besöka International Center of Photography, Guggenheim-muséet och att gå på bio ett par gånger i New York. 

 

I skrivande stund sitter vi 12 000 meter upp i luften på den 6,5 timmar långa flygningen som ska ta oss till Dusseldorf. Med detta så börjar resan onekligen att nå sitt slut och på lördag står vi åter på svensk mark. 

Så för att sammanfatta lite så följer här en kortversion av resan i siffror: under 83 dagar har vi kört ca 1400 mil med tre olika hyrbilar. Vi har haft 36 olika boenden i de 16 stater vi passerat. Vi har (när vi landar i Göteborg) flugit sju gånger. Och det har gått åt många $$$.... ;-)

 

Kul att ni har följt oss och tack för alla kommentarer, ni vet vilka ni är! :-) Många kramar för en sista gång för den här resan och god fortsättning på det nya året!

 

/Alfred och Sabine

 

 

About the author

Something about the author

Month List

Page List