Oct
27
2011

Santa Ana, L.A. och Hollywood!

Vi har haft några underbart roliga och intensiva dagar här i L.A. med omnejd. 

I helgen som gick umgicks vi med lilla Issa, hon tog oss med på ett "All-American-Halloween-Party" på lördagkvällen där de flesta var riktigt ordentligt utklädda och vissa med mer kläder på än andra kanske... Man kan lite försiktigt säga att tjejer passar på att ha lite sexiga outfits på sig när det är Halloweenfest i detta land..hmmm. På söndagen strosade vi runt i Newport beach där folk stod och fiskade från piren. 

Efter en rolig och mysig helhelg med Issa i Santa Ana bytte vi boende till ett i Norra Hollywood för att göra L.A. 

I tisdags tillbringade vi hela dagen på California Science Center och Los Angeles Natural History Museum. På Science centret fick vi se riktiga rymdkaplsar i Apolloserien, flygplan och lära oss ett och annat om lungornas funktion, hur svårt (och farligt) det är att köra full och hur päls och andra material fungerar mot kyla. Natural History Museum var riktigt häftigt. Alfred fastnade på avdelningen med riktiga dinosauriskelett. Ungefär en miljard foton togs nog i den hallen..:-P Sabine uppskattade även fågelavdelningen. Besöket avslutades med ett besök på en IMAX-bio där en 3D-film om flygödlornas uppkomst och öde visades.

Onsdagen började storartat med ett besök på Universal Studios nöjespark i Hollywood. Detta är en mindre stad där många av de filmer och serier vi tittar på spelas in! Besöket här började med en rundtur där vi fick se hur det ser ut på inspelningsplatserna, olika studios och utomhusmiljöer där några av de riktigt stora filmerna och serierna har spelats in - Jurassic Park, Hajen, Desperate Housewives, m.fl. Dagen fortsatte med olika skådespel, 3D-filmer och åkattraktioner. Vi fick se en enormt välproducerad reproduktion av delar av Waterworld, åka flume-rida á la Jurassic Park, träffa familjen Simpsons och se hur specialeffekter i filmer skapas! Efter 6 timmar (kändes som en) på Universal Studios, där Alfred fotade och Sabine skrek, så gav vi oss iväg med riktning mot Hollywood Boulevard. Här åt vi den hittills bästa middagen på resan på en Italiensk resaurang i det enorma Hollywood & Highland-shoppingcentret. Som avslutning på en redan otroligt bra dag, gav vi oss sedan finklädda in på Kodak Theatre för att se uppsättningen Iris av Cique du Soleil! Till vår förvåning så hade de stängt den balkongen vi var bokade på, så istället blev vi uppgraderade till platser på första parkett... Föreställningen var otroligt cool med akrobatik, dans, färg, musik, knasiga karaktärer och tusen saker att titta på! Nog för att resan knappt börjat än, men den här dagen blir nog svårslagen! :-)

Idag (torsdag) har vi varit på Huntington Library som med sina botaniska trädgårdar av olika slag och sitt bibliotek är klart värt ett besök! En riktigt rolig ökenträdgård med massor av olika sorters kaktusar och andra växter var nog det som roade oss mest! Här fanns ju naturligtvis en otrolig rosenträdgård, bonsaiträd, tropisk skog och biblioteket i sig med Gutenbergs bibel från år 1455. Trots detta så var nog ändå kaktusarna roligast! 

Efter Huntington åkte vi ännu en gång mot Hollywood Boulevard, denna gång för att hoppa på en titta-på-alla-Hollywood-stjärnors-hem-sightseeingtur. Efter ca 1 minut, då chauffören och tillika guiden på turen började beatboxa och rappa i takt med att han lät bussen skutta i takt vid varje rödljus, så höll vi båda på att avlida av skratt och förnedring. Men efter bara 2,5 timme med skuttande, rappande, fotande och kändisars garageportar så var det hela tyvärr över. Jaja, det är väl nåt som hör till när man är i Hollywood! ;-)

I morgon bitti tar vi sikte på San Francisco, dit vi får sällskap på vår roadtrip av Issa som till vår glädje ska spendera helgen med oss!

 

Bilder på mycket av detta finns nu i fotoalbumet! Hoppas att ni alla har det fint där hemma!

Kram 
A & S

PS.
Udda och roliga saker vi hittills ätit: frusen banan doppad i choklad och jordnötter, riskub, "rocky road"-kanderat äpple, jättehaj (hehe), m.m... Fortsättning följer!

 

Comments (3) -

Karin

Hej! Fina bilder, ni verkar ha det gött! Jag vill ocksa ut och aka känner jag nu, titta pa faglar och käka glass vore najs Smile Vi hörs snart, kram pa er

Bail Bonds Stafford VA

I might give this a try..

Jaclyn Walby

very good article and nice photos too. I�ve read through the blog and it is a nice travel blog to boast.Keep up the good work. When  I  travel  we  use Rent My Vacation Home Dot Com http://www.rentmyvacationhome.com for vacation rentals. No trouble so far Hope that helps.

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List