Nov
4
2011

Yosemite och Sequoia National Parks!

Hela denna veckan har spenderats i mjukiskläder i skogen! På Halloween tog vi oss från San Fransisco till Yosemite National Park, en nätt sträcka som endast tog 4 timmar att köra. Väl framme i det lilla idylliska samhället utanför skogen med avfarter till ställen som Sleepy Hollow, Hell´s Hollow och Cherry Lake möttes vi av en stor by-tillställning. Alla, barn som vuxna, var utklädda dagen till ära. Brandstationen, alla affärer och restauranger var öppna med en kö ringlandes utanför med spöken, häxor och olika djur på jakt efter godis. Här i USA går man in för Halloween helhjärtat!

I Yosemite National Park spenderade vi tre dagar. Ett otroligt vackert höstlandskap med storslagna vyer. Höga berg, vattenfall, lövträd skiftande i gult och orange, spegelblanka sjöar och höga och ståtliga barrtäd med stooora kottar :-). Vi stormtrivdes! Den första dagen såg vi naturmonument som Mirror Lake och Half Dome. Alltså en sjö och ett högt berg i princip.. Andra dagen vandrade vi uppför till en annan vacker sjö som heter Dog Lake och ett annat högt berg som heter Lambert Dome. Vandringen var mycket jobbig och ansträngande för andningen. Vi undrade om vi helt tappat formen, men sedan kom vi ju faktiskt på att vi var ett antal 1000 m över havet. Så kanske en kombination då. Hehe. Lunchen åt vi snabbt vid bilen innan vandringen. Det var varning för björn i området så vi vågade inte ta med oss någon mat ut i skogen. Men vi mötte inga björnar, bara stora ekorrar och några färgglada fåglar.

Så till det mest oväntade! Snö! Det trodde vi skulle dröja en månad eller två men icke. I Sequoia National Park där vi gjorde en blixtvisit idag såg vi de stora Sequoia-träden. En del träd är så gamla som 3000 år i den skogen. Vi fick äran att se världens största träd också - General Sherman, 1500 kubikmeter i volym och 1200 ton tungt. Det var stort och högt! Kallt var det ju också som sagt, vi tog inte direkt med oss kläder för vinter och snö. Otroligt tjusigt var det iaf, lite julkänsla på det också.

Nu blir nästa stopp Six Flags och sedan ska vi göra Las Vegas! Alfred ska där uppfylla en önskedröm! Mer om detta i nästa inlägg!

Puss och kram och hoppas att ni alla har det superbra i Sverige (och Österrike! ;-))

Vi hörs snart igen/ Alfred och Sabine

Ps. Om ni vill se berg och träd, kika in i vårt album vettja...

Comments (9) -

Barbro

Vilken fantastisk resa ni gör! Det är jätteroligt att följa er resa på nätet. Man blir lite avundsjuk!!!
Ha det så bra och ta hand om er.
Kram Barbro

Isabella

Omg. Jag vill också åka till Yosemite nu. Exjobb!? Vem bryr sig ;)

Lisa

Hej på er!

Har äntligen blivit med dator och Internet här i örebro så nu kan jag följa er resa!

Låter helt fantastiskt skoj allt ni gör och bilderna är ju underbara. Lite Narniakänsla....

Hörs snart!
Kram

exampl1

The Green Smoke electronic cigarette starter kits sells for over $100 and up near to $200 for an electornic cigarette starter kit. Smokeless Delite electric cigarette business gives their starter kits for around 20% less costly compared to Green Smoke e-cigarette.

example

This electronic cigarette starter kit comes within a great box that can fold up with a magnet on the box, this e-cigarette starter kit incorporates 2 electronic cigarette batteries, and here is exactly where the visible component is; a person e-cigarette battery is going to be brief, and one electronic cigarette battery will likely be very long.

exampl1

It would take literally hours to go about every one of the electronic cigarettes which can be at the moment currently being sold in the united states, for the reason that you can find an around abundance of electronic cigarettes.

example

This e-cigarette starter kit arrives in the awesome box that may fold up with a magnet around the box, this electronic cigarette starter kit comes with 2 electric cigarette batteries, and the following is where the noticeable half is; a single e-cigarette battery will be short, and 1 electronic cigarette battery will probably be long.

Grosir Baju Bulutangkis Li-Ning

aku suka postingan mu!

acne no more review

you have an excellent weblog here! would you like to make some invite posts on my weblog?

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List