Nov
10
2011

Six Flags, Las Vegas och Grand Canyon!

Som rubriken antyder så har vi hunnit med en hel del sedan senaste inlägget! Till att börja med så spenderades hela lördagen (5 november) på nöjesfältet Six Flags Magic Mountain utanför Los Angeles tillsammans med Issa. Six Flags är en liten nätt nöjespark med över 100 åkattraktioner, varav några är de största, högsta och värsta berg- och dalbanorna i världen! Nöjesparken är också den som har flest antal berg- och dalbanor i världen – 18 st!Vi hade en otroligt rolig dag, även om större delen av tiden spenderades i köer till åkattraktionerna. Ett par av berg- och dalbanorna på värstinglistan var tyvärr avstängda, men vi kände oss väldigt nöjda, hesa och något illamående när dagen var slut.

Efter att ha lekt av oss på Six Flags så sa vi ännu en gång adjö till Issa för att ge oss av mot Las Vegas! Riktigt kul att rulla in i staden när det var mörkt så vi fick det rätta mottagandet av alla tusentals neonljus. I Las Vegas roade vi oss på ganska varierande sätt: På casinot Luxor besökte vi på utsällningen Bodies – en utsällning som ingående visar den mänskliga anatomin genom riktiga (!) människokroppar som konserverats och placerats i glasmontrar. Nästan så magstarkt som vi hade tänkt oss men väldigt intressant! På MGM Grand gick vi på en show med en av de största inom illusionernas och magins värld – David Copperfield. Det hör ju lite till att gå på en show när man är i Vegas tyckte vi! Detta var tyvärr en väldigt överskattad artist och showen var inget att hänga i granen. På New York-New York drack vi 1,5 liter stora banan-daiquiris... På Tropicana åt vi på nån kändiskocks italienska restaurang. Och naturligtvis höjdpunkten för åtminstonde en av oss: på Las Vegas Motor Speedway så körde Alfred Lamborghini och sken som en sol! Denna upplevelse var tyvärr precis som han drömt att den skulle vara, så nu blir det hem och spara... :-) Sabines höjdpunkt i Las Vegas var troligen Madame Tussauds på Venetian där många, väldigt många, kort togs tillsammans med kändisar som Lady Gaga, Madonna och Arnold Schwarzenegger.

Efter tre fullspäckade dagar i Las Vegas fortsatte vi vår resa österut. Nästa stopp blev Hooverdammen som kanske imponerade mer på ingenjören Alfred än på apotekaren Sabine men som båda ändå tyckte var kul att se. Dammen är ett enormt bygge som också fungerar som gräns mellan Nevada och Arizona.

Igår kväll (9 november) kom vi fram till staden Flagstaff där vi i skrivande stund också är kvar. Det första vi gjorde i den här staden var att ge oss iväg till en klädaffär för att köpa mössor, vantar och halsdukar... Staden ligger på ca 2100 meters höjd, här är -10 grader på kvällarna och massor av snö! Inte riktigt vad vi hade tänkt oss inför Grand Canyon som ligger ca 1,5 timmes bilresa härifrån och som också är anledningen till att vi stannat till här. Idag har vi då varit i nationalparken som Grand Canyon ligger i. Storslaget och overkligt är nog de ord som använts flitigast under dagen för att beskriva detta otroliga landskap. Detta är den tredje nationalparken vi besöker och förhoppnignsvis hinner vi med fler under resan – naturen i USA är väldigt vacker och omväxlande!

De närmsta dagarna väntar meteoritkrater och utomjordingar!

 

Peace!
Alfred och Sabine

Comments (7) -

Mia

Fantastisk resa ni gör. Vi är väldigt avundsjuka over here.
En Lamborghini verkar ok, pappa börjar spara nu.
Fortsätt skriv och ta bilder till oss i fancluben.
Var rädda om er och stor kram från mamma Mia o pappan.

Karin

Jag citerar: På Tropicana åt vi på nån kändiskocks italienska restaurang.

Later omsorgsfullt utvalt och som att ni verkligen njöt av denna upplevelse Tong

När du säger utomjordingar menar du Roswell da??? Riktigt coolt!

Karin

F.ö: I'm not a girl, not yet a woman..


Bild no 15 i Hoover/Grand Canyon albumet Tong

Sabine

Höhö, det var inspirationen i Grand Canyon ja! Den där kändiskockens italienska restaurang var precis så noggrant utvald som du antyder. ;-P  Du märker då rätt saker..."För dig som tänkt klart"

asdfads

asdfasdf

Success Ezine

Any other great ideas that don't cost an arm and a leg?

Success Ezine

@DJ : of course, I've already looked in greetings/postcard by I'm looking for an original one

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List