nov
14
2011

Albuquerque och Roswell, New Mexico

Sitter nu i bilen och tripmätaren har precis slagit över till 500 mil sedan vi hämtade vår lilla hyr-Ford i Los Angeles. För liten är verkligen bilen i jämförelse med alla amerikanska trucks som ALDRIG skulle få plats i en ordinär svensk parkeringsruta. För några timmar sedan körde vi in i nästa delstat Texas där vi välkomnades med texten "Don´t mess with Texas". Bäst att vi sköter oss! Nästa stopp supermetropolen San Angelo!

I fredags förmiddag när vi lämnade Flagstaff stannade vi för att se och besöka världens bäst bevarade och först erkända meteoritkrater. Den var stoor! Mycket sten blev det.

Albuquerque var vår första anhalt i New Mexico efter att ha lämnat Flagstaff, Arizona. Här passade vi på att ta det lite lugnt med en riktig god stek-middag och en bio som enda plan under lördagen. Var välbehövligt och välkomnat med lite andrum trots att det är så mycket vi vill hinna med att se och uppleva. Under söndagen valde vi ut några sevärdigheter i Albuquerque innan vi körde vidare. Resultatet blev ett besök på The National Museum of Nucler Science and History. Där frågade de anställda om Alfred var en vetenskapsman.. På museét fick vi lära oss allt om Manhattan-projektet, atomvapen och kärnkraft. Måånga bilder på missiler, flygplan och stridsvagnar. Lunch åt vi i "Old town", ett mysigt område med sandfärgade hus och en tydlig sydamerikansk känsla. Här besökte vi även ett museum med världens största samling med levande skallerormar. Efter denna naturvetenskapligt präglade söndag åkte vi vidare mot Roswell. Ni vet där ett flygande tefat tros ha störtat i juli 1947. :-)

Roswell var då en riktig håla där alla fått alienhybris. Vissa av gatlyktorna hade alien-huvuden istället för vanliga glashöljen. Vi besökte självklart International UFO Museum & Research Center.

Vi fick inte riktigt reda på om sanningen finns där ute - men vi fick med oss några schyssta souvenirer i alla fall!

Bilder finns i fotoalbumet! Ta gärna en titt, ni som vågar ;-)

Vi hörs snart igen!

 

Puss och kram!

/Alfred & Sabine

Comments (3) -

Barbro

I Roswell skulle jag inte vilja bo!!
Kör försiktigt. Kram Barbro

Jani Orne

It's in point of fact a nice and useful piece of info. I am happy that you shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

read what he said

You have brought up a very  great  points ,  appreciate it for the post.

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List