nov
18
2011

Texas!

Som vi skrev i det senaste inlägget så befinner vi oss nu i Texas. Mer exakt så är vi just nu i Port Atrhur, precis på gränsen ut ur Texas igen och in i Louisiana dit nästa etapp av resan kommer att ta oss. Men besöket i The Lone Star State började i staden San Angelo där vi spenderade den första natten. Här tittade vi på en något överblommad International Water Lily Garden och besökte en före detta kycklingfarm som en energisk och kreativ gubbe gjort om till konstcenter! Farmen fungerade som ett litet kollektiv där konstnärer av olika slag hade sina studios som de mer än gärna bjöd in besökare till. Här lät de besökare titta på när de skapade konst och kanske ännu hellre – låta dem köpa med sig något verk hem. Ett roligt inslag hur som helst!

San Angelo var ju också vårt första möte med staten Texas och först här började vi att förstå hur långt amerikanerna är villiga att gå för sin bekvämlighet. Eller vad sägs om drive-in-soptunnor, drive-in-bankomater eller kanske bäst av allt: drive-in-promenadstråk vid ån? Lämna bilen ska man inte behöva göra i onödan! ;)

Efter San Angelo körde vi vidare till Austin. Här gick vi lite sightseeing och tittade på stadshus, shoppade och åt riktigt goda köttbitar på äkta Texas-steakhouse!

Den fjärde största staden i USA, med ca 2,1 miljoner invånare, heter Houston och där spenderade vi de två senaste nätterna. I Houston la vi en dag på att titta på massor av djur på Houston Zoo, där Alfred bestämde sig för att ta med sig flera av de större kattdjuren hem medan Sabine valde att ta med sig bl a Kookaburra och röd panda. Efter att vi tvingats lämna ifrån oss dessa djur igen vid utgången, eftersom djuren tydligen BOR på zoo (?!), så fortsatte vi vårt turistande i Houston med att titta på ett omgjort kapell från 1200-talet. Djuren var roligare. Vi besökte också The Menil Collection – en stor, privat konstsamling som är öppen för allmänheten. Här njöt vi av surrealistiska verk av bl a Salvador Dali och Pablo Picasso och vi kliade oss i huvudet över moderna verk av konstnärer såsom Andy Warhol. I övrigt så var Houston en väldigt stor stad med vägar, broar och bilar precis överallt.

Idag har vi på vägen från Houston ätit på IKEA och tittat på ännu en stor bro i närheten av Baytown - Fred Hartman Bridge, innan vi nu kommit fram till Port Arthur där vi nu ska lägga oss och sova för natten!

 

God natt!

Sabine & Alfred

Comments (6) -

Artur

Hallon Alfredo och Sabine

Hoppas ni har det gott på andra sidan klotet, jävligt roligt och se alla bilder Smile

Tyvärr så har vi lite ouppklarade affärer här hemma:
1. Alfred har bara skitit i allt och lämnat allt kaos efter sig, vem fan ska man trakassera nu?? Nicklas?, han är fan inte där på helgerna!!!
2. Alla kort ni har tagit, semester...ingen stress...fint väder utan regn...NÅN sitter i en sportbil...Alfred, där går gränsen!!!

Kan bara upplysa herren om att du inte behöver ringa och förvarna om när du kommer hem, dina dagar är räknade och dom har jag jäääävligt bra koll på Smile
En Husaberg 450 har utökat familjen här hemma, och när Alfred har kommit hem och sitter där på kakelhuset på helgerna igen så ska jag dra feta wheelies utanför och fresta honom lika mycket som ni på korten Wink
Hoppas ni har det gött

Mvh
Artur

Mia

Mamma Mia kunde nog tänka sig den mindre av elefanterna.
Det är verkligen roligt att följa med på eran resa.
Ha det fortsatt bra och var rädda om er.

Kram från mamma Mia

Lisa

Hi!

Kul att pratas, lite prata-med-sabine-i-telefon-abstinens som lindrades Smile

Väldigt fina bilder som vanligt....det är då ett digert program ni har, inget slappande här inte!

Kram på er

such a good point

Thanks for the various tips contributed on this web site. I have observed that many insurance firms offer customers generous savings if they elect to insure a couple of cars with them. A significant number of households currently have several cars these days, specially those with more mature teenage kids still dwelling at home, along with the savings with policies can soon increase. So it will pay to look for a great deal.

read here

you're in point of fact a good webmaster. The web site loading speed is incredible. It kind of feels that you're doing any distinctive trick. Also, The contents are masterpiece. you have done a wonderful task in this topic!

acne no more review

It's best to participate in a contest for one of the best blogs on the web. I'll suggest this website!

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List