nov
26
2011

Alabama och Florida!

Halloj på er där hemma!

Nu är vi äntligen framme i solskensstaten Florida! Här har vi planerat att spendera dryga 2 veckor i solen med sista stopp i Miami innan vi åker upp till vintern och det lite kyligare vädret i Washington DC. Klimatet är riktigt behagligt, dagstemperaturen är ca  20-25°C. :-) Naturen är annorlunda här, finns både lövträd, barrträd och palmer längs med vägkanten. Är även en hel del träsk här precis som i Alabama. Men öknen som dominerade centrala USA är nu ett minne blott.

Just nu i skrivande stund befinner vi oss i Orlando. Staden som är känd för alla sina temaparker, vilka vi givetvis kommer att besöka en hel del utav under början av nästa vecka. Vi ser mycket fram emot detta! 

Under de senaste dagarna har vi haft en ganska brokigt schema. I Mobile, Alabama som vi lämnade i onsdags besökte vi USS Alabama Battleship Memorial Park. Där finns krigsskeppet USS Alabama som var aktivt under andra världskriget. Vi fick vandra runt på skeppet och titta på kanoner och andra rejäla vapen, titta in i hytter och vandra upp och ner för stegar på skeppet och titta på all inredning och andra historiska ting som finns bevarat. I parken finns även en ubåt, diverse flygplan och tanks. Alfred fotade hejdlöst. Sedan åkte vi till Tallahassee, Floridas huvudstad. 

I torsdags firade amerikanerna Thanksgiving här i USA. En högtid som även firas i Kanada och Nigeria! Vi firade genom att åka till Wakulla Springs,världens djupaste och längsta färskvattenkällor! Här fanns massor av sjökor som man kunde bada med om man ville, tyvärr var det lite för kallt i vattnet för det nu när vi var där. Lite roligt att se så många av dessa lustiga djur i det fria, speciellt med tanke på att sjökon är utrotningshotad!

Idag har vi tagit oss från Chiefland till Orlando via Gainesville. Det stoppet gjorde vi endast för att kunna besöka Butterfly Rainforest på Florida Museum of Natural History. Där fanns flera hundra fjärilsarter och lite andra djur som fåglar, fiskar och sköldpaddor. Mycket vackert och trivsamt. Det fanns även en fossilavdelning som var ganska häftig med stora käkar från utdöda hajarter bl.a. 

Klicka här för bilder!

 

Nu ska vi leka i temaparker i dagarna tre!

Puss och kram!

/Alfred och Sabine

Comments (1) -

Barbro

Vad härligt det låter med sol och värme. Njut!
Det är annat än hos oss. Blåsigt och mörkt nästan dygnet runt.
Vilka fina foton ni tar. Är så roligt att föja er resa.
Hoppas ni får några härliga dagar i Florida.
Kram Barbro

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List