dec
2
2011

Florida!

Hej igen!

Så var det decemeber och julhetsen är total här i USA. Känns som något av en mental kollision med tanke på att vi befinner oss i tropiskt klimat och i den absolut sydligaste delen av landet – Key West! Våra dagar består nu av sol, julgranar, palmer, tomteluvor och 30-gradig värme. Vi kom alltså idag fram till Key West efter att ha varit i Everglades där vi åkte träsksvävare och tittade på alligatorer. Ännu en grym upplevelse att lägga till samlingarna när vi svävade fram i träsket i hastigheter långt utöver vad som förväntats... Men vi överlevde ju detta också och efter turen fick vi möjlighet till närmare umgänge med en 2-årig alligator som vi båda nervöst gosade lite med.

Innan Everglades spenderade vi en natt i St Petersburg där vi besökte ett Salvador Dali-museum. Ingen av oss blev direkt tagen av hans verk, snarare konstaterade vi att alla stora konstnärer måste nog allt vara lite skruvade. Kul ändå att ha sett denna enorma samling med vissa verk höga som en normal husvägg. På vägen mellan Orlando och St Petersburg passerade vi även Lake Alfred!

När vi skrev senast så hade vi precis kommit fram till Orlando. I denna temaparkernas stad så besökte vi Seaworld, Universal Studios, Lake Eola och ett par stora shoppingcenter. Höjdpunkten under detta besök var helt klart Seaworld där vi båda blev småkära i de enorma späckhuggarna som levererade show efter show, utan att verka tröttna. Det skulle vara intressant att veta hur bra dessa djur egentligen mår av att leva i fångenskap och hur bra de mår av att ställa upp i denna typ av shower. Förhoppningsvis mår de väl lika bra och är lika glada som de ser ut att vara.

Universal Studios park i Orlando är uppdelad i två parker till skillnad från i Hollywood där allt är på ett område. Vi valde att bara besöka en av dessa parker i Orlando vilket gav oss en trevlig dag, men tyvärr inget som riktigt kan mäta sig med vad systerparken i Hollywood har att erbjuda.

Bilder hittar ni här!

Nu ska vi vara kvar i Key West i fyra dagar innan vi åker norrut igen (längre söderut går ju inte att komma!) till Miami där vi också ska stanna i fyra dagar.

 

Soliga hälsningar från Sabine och Alfred

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List