dec
10
2011

Florida, del 2

Tionde december och vi sitter på Miami International för att ta flyget till Washington DC. Därmed lämnar vi värmen för denna gången och vi byter shorts och t-shirt mot vinterjacka och långbyxor. Vi har nu varit i Florida i två veckor och sugit i oss av den 30-gradiga värmen och solen, så det får kännas ok! Igår lämnade vi tillbaka vår hyrbil som vi haft sedan Los Angeles och konstaterade att vi kört 1006 mil sedan vi hämtade upp den! Senare idag väntar ny hyrbil, så vi får se vad den slutliga körsträckan blir.

Vi har nu varit i Miami i fyra dagar, där vi bott på South Beach. South Beach är känt för sina speciella Art Deco-kvarter, stranden och ett härligt uteliv med barer och restauranger. Charmigast var nog Espanola Way som är en liten gata sprängfylld med restauranger och hela scenen är som tagen från Spanien eller Italien. Där hamnade vi två av kvällarna i Miami. Bland annat för att fira Sabines 28-årsdag! God pasta, rejäla Mojito-drinkar och chokladefterrätt! Vad mera kan man begära? I övrigt har vistelsen i Miami präglats av strandpromenader, fotograferande och shopping.

Innan Miami var vi fyra dagar i Key West – USA:s sydligaste punkt där vi hade närmare till Kuba än till Miami! Key West är en liten ö som förbinds till fastlandet med ett antal broar. Här möts också Atlanten och Mexikanska Golfen, så nu kan vi säga att vi badat i tre olika hav under denna resa – Atlanten, Mexikanska Golfen och Indiska Oceanen! Här hade vi riktigt lata och härliga dagar på stranden i det härliga vädret. Vi hamnade också en kväll på den stora, årliga tomteparaden där ALLA invånare i Key West deltog! En riktigt folkfest där de vuxna trängde undan barnen för att komma åt godiset som kastades ut av paraddeltagarna. En något märlig upplevelse på flera sätt men kanske mest för att vi stog i shorts och t-shirt bland palmer och tittade på tomtar...

Bilder från Key West och Miami hittar ni här!

 

Ha det bra, hörs snart igen!

Sabine och Alfred

Comments (4) -

Krister

Det är mycket spännande och härliga upplevelser ni får vara med om…

I bild nummer 38 i Florida 1 får man verkligen känsla för att det går SNABBT!Smile

Lägger även märke till att ni verkar hunnit med att shoppa en del oxåSmile

God jul på er!

Barbro

Stackars er som behöver lämna värmen och solen. Här blåser det, regnar, åskar?! och är konstant mörkt. Jag hade inte åkt från värmen och solen!!
Farmor skickar en stor bamsekram till er och tackar för vykorten ni skickat, det gör jag med,tack. tack.
Nu ser jag framemot att få se foton från allt glittrande amerikanst julfirande.
Ha det riktigt bra och kör försiktigt.
Ta hand om er. Kram Barbro

steve

thanks for this

Tawana Guidice

Very interesting article coincidently I stayed there myself i made the reservations through a site known as rent my vacation home. Com.  I found this article doing a little research because I�m going on vacation again to the neach. Very nice article I look forward to seeing some of the sites on my next trip coming up in about a week. If anyone is use the site please let me know.http://www.rentmyvacationhome.com

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List