dec
15
2011

Washington DC

Är nu på väg från huvudstaden Washington DC där vi har spenderat huvudparten av den gångna veckan. Nu har vi fått packa ner sommarkläderna längst ner i ryggsäckarna och köpt på oss varma jackor och skor istället. Vi har även hämtat ut en ny hyrbil, en lite rejälare; en Jeep Cherokee som ska ta oss runt i det kallare nordöstra USA.

Washington DC var en riktigt trevlig stad, vacker med all sin artitektur och historia. Trots att merparten av centrum består av stora pampiga byggnader och kringelkrokiga vägar känns staden lite lummig med mycket träd och natur. Boendekvarteren var också charmiga med många färgglada smala hus med tinnar och torn.

Mycket av tiden här har vi naturligtvis lagt på att åka runt och titta på alla dessa byggnader och monument som trängs i innerstaden. Washington monument, U.S. Capitol och Lincoln Memorial för att nämna några. Självklart tog vi oss en titt på Vita Huset också men vi skymtade ingen Mr Obama i fönstren.

Washington DC som huvudstad präglas ju såklart mycket av amerikansk krigshistoria också. Många hyllningar till soldater som stridit i olika krig för i USA i form av olika monument och statyer som Iwo Jima Memorial och Korean War Veterans Memorial m.fl.

Ett ställe där man verkligen fick uppleva den stolhet amerikanerna känner för krigshjältar var på Arlington National Cemetery där tusentals forna soldater ligger bergravda under likadana vita gravstenar. Här finns även "Tomb of the Unknows Soldiers" så att även de soldater som är okända inte ska glömmas bort. Andra kända amerikaner som vilar här är forna presidenten John F. Kennedy och andra högt uppsatta amerikanska män inom politik, sport och vetenskap.

En annan sida av staden står Smithsonians museer för där vi endast besökte ett fåtal av det stora utbudet. Alfred besökte Air & Space Museum där han återigen fick en dos av stora flygplan och rymdfarkoster. Sedan besökte vi National Museum of Natural History – mera djur, skelett, fossil, mineraler, dinosaurier och evolutionshistoria! :-) Här finns även den spektakulära Hope Diamond. Runt de olika museerna fanns det olika trädgårdar med skulpturer av olika slag som var trevliga att spatsera runt i.

I Tisdags tog vi oss en titt på National Cathedral där vi även fann oss delta i en katolsk gudtjänst med vacker körsång. Vi hann även besöka National Zoo där de röda pandorna och kattdjuren återigen vann våra hjärtan! Ett riktigt fint Zoo som påminde om ett större Slottskogen.

Albumet från Washington DC finns här!

Nu har vi tack vare kylan och en skrämmande mängd julmusik på radion fått lite riktigt julstämning! Hoppas ni alla har det bra där hemma och att snön ligger fin på taken inför fjärde advent på söndag!

 

Många kramar/Alfred & Sabine

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List