dec
23
2011

Upstate New York!

Då var vi då på väg till Boston i ett inte så juligt (eller kanske just det?) regnrusk. Detta kommer att bli vårt näst sista längre stopp på resan. Vi får hoppas på bättre väder här nu under helgen och att ni även där hemma får det! Det ska ju helst vara en vit jul!

Veckan som gått har vi åkt runt i staten New York. Inte staden New York dock, den väntar vi med till nyår! :-). När vi lämnade Washington DC förra torsdagen blev det första stoppet i den nya staten det lilla samhället Lancaster. Här stannade vi främst till för att få en glimt av den berömda sektens medlemmar i Amishkulturen. Det fick vi också. Amishmedlemmar med typiska enkla mörka kläder, rejäla skägg på männen och hucklen på kvinnorna samt droskor med häst och blinkers!?! Vi passade även på att handla lite i en Amish-mataffär där droskorna med hästar stod på rad i parkeringsrutorna utanför. Det bästa av allt är att de olika samhällena runt omkring Lancaster där många Amish-familjer bodde hade namn som Bird- In- Hand och Intercourse...

Efter en natt i byn Bath var vi då under helgen som gått äntligen framme i Niagara Falls, en av resans höjdpunkter. Niagara-fallen var verkligen mäktiga, de dånade, skummade och skapade stora moln av vattendimma som yrde upp och frostade omgivningarna med is! En ganska bra plats att fira 1-årsdagen på! ;-). Efter att ha kikat på American Falls på amerikanska sidan vandrade vi över till Kanada för att se den kanadensiska fallen, Horseshoe Falls, på lite närmare håll. Vi passade även på att strosa en sväng och äta lunch i Kanada, mycket mysigt!

Nästa stopp österut blev Rochester, känt för att vara en av fotots hemstäder. Här besökte vi George Eastman House – International Museum Of Photography and Film. George Eastman var Kodaks grundare och var delaktig i att göra fotografering tillgängligt för allmänheten.

Fotografierna som ställdes ut här var konstnärliga och svåra med mycket mörka känslor avspeglade i utsällningen "The Unseen Eye".

Vi fick även vandra runt i Eastmans forna hus som var mycket pampigt och storslaget!

Andra dagen i Rochester besökte vi Memorial Art Gallery, ett konstmuseum liknande många andra vi besökt i detta land men med en rolig tillfällig utställning som hette "Extreme Materials 2". Här hade konstnärerna verkligen gått loss. Materialen konstnärerna hade använt sig av var i ett urval av tvål, spagetti, djurben, blod, gamla leksaker, kretskort, bakterier eller vad säger ni om en haute couture-klänning helt gjord i kondomer eller ett helt rum fullt med färgglada insekter uppspikade i mönster på väggarna och i dockhus? Mycket kreativa själar.

Under dagarna i Rochester hann vi även få oss en dos natur genom en skogspromenad i Black Creek Park!

Staden vi lämnat nu för Boston heter Lee i den svårstavade staten Massachusetts. Här finns det inte mycket mer att göra än att shoppa så det har vi gjort, julklappar från oss själva till oss själva. :-).

Vi hoppas att ni alla kommer ha en mysig, härlig och god jul! Mycket god mat, ljus, kanske snö, vänner och familj! Vi ser fram emot att träffa er allihopa!

 

Många juliga kramar!

/Alfred och Sabine

Comments (5) -

Barbro

Vi önskar er en riktigt God Jul!
Kram Farmor och Barbro

Mia

Hoppas ni får en skön jul. Längtar efter er!
Kram från mamma Mia o pappan

Lisa Dingie

Thank you for sharing superb informations. Your site is so cool. I am impressed by the details that you've on this site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the info I already searched everywhere and simply could not come across. What a perfect site.

funny post

I was  examining  some of your  articles  on this website  and I  believe  this  internet site  is  really  informative ! Keep   putting up.

acne no more review

Youre so cool! I dont suppose Ive learn anything like this before. So good to find any individual with some original thoughts on this subject. realy thank you for starting this up. this website is one thing that's needed on the internet, somebody with a bit originality. helpful job for bringing something new to the web!

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List