dec
30
2011

Jul i Boston!

På väg igen. Nu sitter på vi på en Greyhound-buss på väg mot New York City och våra vänner! Allra sista stoppet på vår resa! Åtta dagar ska vi tillbringa i denna storstad, fast under två olika år ;-).

Under julhelgen i Boston tog vi det lugnt. Ett och annat biobesök, lite kringåkande med tunnelbanan och strosande bland otroligt mysiga hus. Boston är i särklass den finaste, mysigaste och charmigaste staden som vi besökt under vår resa. Hit vill vi båda återvända igen. Hotellet vi bodde på var egentligen ett Bed and Breakfast med trevlig atmosfär och personal. Sötast av allt var de virkade "Stör ej"-kuddarna. :-D Det som var lite synd men ändå inte gjorde så mycket var att många av affärerna, restaurangerna och sevärdigheterna var stängda julafton och juldagen. Vi hittade ändå goda saker att äta. Vad sägs om en indisk jullunch eller pasta och lax till julmiddag?

På annandagen öppnade allt igen och vi kunde ge oss ut för att upptäcka Boston. Ett besök på MIT-muséet med robotar och hologram blev första anhalten. Vi blev båda imponerade av vad dessa robotar var byggda och programmerade för att klara av som hjälpmedel eller ren underhållning. Därefter gick vi en del av Bostons Freedom Trail där vi skådade vackra kyrkor som Park Street Church och gamla byggnader såsom Old South Meeting House. Boston Tea Party-muséet var tyvärr stängt för renovering. Dagen avslutades med en sväng på Quincy Market och en tur upp i Prudential Center Skywalk där man 50 våningar upp i byggnaden fick se solen gå ner över staden. Mycker fint även detta och Alfred fotade upp några hundra bilder eller så. :-) Just det, vi åt även middag på Bell-In-Hand. USA:s äldsta taverna från 1795.

Andra ställen i Boston som var sevärda var Harvard Yard med sin Harry Potter-stämning och anrika gamla byggnader. Vi var även en sväng in i Mapparium på Mary Baker Eddy Library som var tio meter hög glas-jordglob man kunde gå igenom på en bro.

I Tisdags lämnade vi Boston för att bege oss neråt i landet med hyrbilen. Ett stopp i Horsham och ett i Washington DC därifrån vi reser just nu. Den sista av tre hyrbilar är nu inlämnad.

Nu ser vi fram emot nyårsfirande med Emma, Isabella och co. Ska bli kul med lite puls i storstaden!

Gott nytt år på er därhemma! Vi hörs och ses nästa år!

Kram/ Alfred och Sabine

Comments (2) -

Barbro

Så spännande att fira nyår i New York!!
Ett riktigt Gott Nytt År önskar Farmor och Barbro

chat

Hello, Neat post. There is an issue together with your website in internet explorer, may test this� IE nonetheless is the marketplace chief and a good section of folks will miss your great writing because of this problem.

Add comment

  Country flag

biuquote
  • Comment
  • Preview
Loading

About the author

Something about the author

Month List

Page List